1992 yılında kurulan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), Türkiye’nin teknoloji alanında eğitim ve araştırmaya öncelik veren iki teknoloji enstitüsünden biridir. İYTE, öğrenci ve proje merkezli eğitim sunan bir araştırma üniversitesidir. İYTE, uluslararası standartlara uygun ingilizce-merkezli eğitim sistemi ile, uzun zamandır ülkedeki en iyi üniversiteler arasında yer almaktadır. Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Fen, Mühendislik ve Mimarlık Fakültelerinde bulunan 10 lisans programı ve 37 lisansüstü programı (25 MSc, 12 PhD) ile araştırma ve eğitim sunmaktadır. Moleküler Biyoloji ve Genetik lisansüstü (Msc/PhD) programına ek olarak, biri Biyoteknoloji ve Biyomühendislik Programı olmak üzere, lisansüstü seviyesinde sekiz disiplinlerarası eğitim programı bulunmaktadır.
Fen Fakültesi’nin bir parçası olan Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü (MBG) araştırma ve eğitimsel faaliyetlerini aktif bir sinerji çerçevesine yürütmektedir. MBG’de şu anda, 16 öğretim üyesi, dört uzman, 20 araştırma görevlisi, 40’ı lisansüstü, 150’den fazlası lisans olmak üzere 200’e yakın öğrenci bulunmaktadır. MBG, projeler bazında her alanda Enstitü’nün lideri konumundadır. MBG öğretim üyeleri 20’den fazla TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) destekli projenin yanı sıra çeşitli ulusal ve uluslar arası projelerin yürütücülüğünü üstlenmektedir. Bölümümüz, içerisinde her biri 110 m2 alana sahip 25 tane araştırma laboratuvarı, yedi tane (soğuk/sıcak oda, karanlık ve temiz odalar gibi) ortak laboratuvar alanı, iki tane eğitim laboratuvarı, altı tane sınıf, oditoryum, öğretim üyeleri ve öğrenciler için ofis ve sosyal alanlar, ve akredite hayvan laboratuvarı barındıran yeni binasına 2013 yılı başında taşınmıştır. Şu anki altyapısıyla moleküler biyoloji, mikrobiyoloji, kanser biyolojisi, biyokimya, bitki biyoteknolojisi, proteomik, genomik, immünoloji, yapısal biyoloji ve biyoinformatik alanlarında araştırmaların sorunsuz bir şekilde yürütülebilmesi için elverişli şartlar sunmaktadır. Öğretim üyeleri, uzmanlar, ve lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, araştırma faaliyetlerini geniş bir işbirliği çerçevesinde yürütmekte ve altyapıyı azami derecede ortaklığa açık bir şekilde değerlendirmektedir. Kampüsümüzde bulunmakta olan ve ileri teknolojinin ürünü ekipmanlara sahip özelleşmiş araştırma merkezleri kampüs içi ve kampüs dışı kullanımına açıktır. Bu araştırma merkezlerlerinden bazıları Biyoteknoloji – Biyomühendislik Araştırma Merkezi (BİYOMER), Bilgisayar Uygulama ve Araştırma Merkezi (BUAM), Çevre Araştırma – Geliştirme Merkezi (ÇEVREARGE), Malzeme Araştırma Merkezi (İYTE-MAM) ve Biyolojik Kütle Spektrometresi ve Proteomik Merkezidir.
Kongre Yeri: Türkiye Moleküler Biyoloji Derneği III. Uluslararası Kongresi adını İzmir Yüksek Teknoloji Ensititüsü’nün (İYTE) kurucu rektörü Prof. Erdal Saygın’a ithaf edilmiş olan geniş konferans salonunda gerçekleştirilecektir. Konferans salonu ses ve görüntü sistemine sahip olup 300 kişi kapasitelidir. Konferans salonu yurtlardan yürüme mesafesi uzaklığındadır. İzmir’de kalmak isteyenler katılımcılarımız için, saat 08:00’da Konak – İYTE, akşam 18:00’da İYTE – Konak olmak üzere servis hizmeti verilecektir.
Konaklama: İYTE Yurtları’nda, katılımcılar için tek kişilik (Paket 1) ve çift kişilik (Paket 2) odalar olmak üzere rezervasyonlar yaptırılmıştır. Yurtlar ferah ve Ege Denizi’nin panaromik görüntüsüne sahiptir. Kendi konaklamasını ayarlamak isteyen katılımcılar toplantıya Paket 3’ü seçerek kayıt yaptırmalıdır.
Ulaşım: İzmir’de konaklamak isteyen katılımcıların günlük ulaşımı için ayarlamalar yapılmıştır. Otobüsler saat 8.00’da Konak’tan (İzmir) İYTE Kampüsü’ne ve saat 18.00’da İYTE Kampüs’tem Konak’a (İzmir) hareket edecektir.